Specialisme

 | 

Cyberrisk voor transportbedrijven

Cybercriminaliteit is de grootste bedreiging voor transportbedrijven

Cybercriminaliteit is de grootste bedreiging in de transportsector volgens het Willis Towers Watson rapport van 2016 over de risico’s in de transportsector. De afhankelijkheid van digitale systemen en de bijbehorende data wordt steeds groter. De cyberaanval op containerbedrijf APM in Rotterdam maakte pijnlijk duidelijk hoe kwetsbaar de sector is.

Afgelopen jaar is er in Nederland over alle sectoren 10 miljard aan cyberschade geweest. Zet daar autoschade van 2,9 miljard tegenover en de impact en omvang wordt duidelijk. Tijdens adviesgesprekken horen wij vaak ‘Het overkomt ons toch niet’. De cijfers laten echter zien dat cybercrime de snelst groeiende vorm van criminaliteit is, dat grote ondernemingen zich er steeds meer tegen wapenen en dat cybercriminelen zich nu gaan richten op het MKB. Als assurantiekantoor vinden wij het belangrijk u op de cyberrisico’s te wijzen.

De voornaamste risico’s zijn:

– Omzetverlies door cyberaanvallen

– Systeeminbraak

– Diefstal van privacygevoelige gegevens

– Gehackte telefooncentrale

– Hacking

– Afpersing

Via de Aansprakelijkheidsverzekering Bedrijven (AVB) zijn deze onderdelen niet gedekt. Met een cyberverzekering bent u gedekt tegen bedrijfsschade, aansprakelijkheid (denk aan datalekken) en kunt u gebruikmaken van kostbare cyberhulpverlening om uw bedrijf weer snel operationeel te maken.

Wanneer u ons even belt of mailt weet u direct wat een cyberverzekering uw bedrijf kost. Wij kunnen u ook een scan aanbieden om eerst de cyberrisico’s voor uw bedrijf in kaart te brengen. U kunt ons bereiken via 088-1245050 of info@sureon.nl.


< Terug naar Specialisme